Let's start with a simple math calculation: I love yogurt + my favorite dessert is vanilla pudding = Yogurt Vanilla Pudding!
Lasst uns mit einer einfachen Rechnung anfangen: Ich liebe Jogurt + mein Lieblingsnachtisch ist Vanillepudding = Jogurt-Vanillepudding!
As incredible as it seems, I came up with this mix just some weeks ago, when I made the Birthday cake of my son, which I decided to be Lemon Cream Cake. I made the cream with a mix of vanilla pudding, yogurt and Quark plus lemon juice. Was delicious!!
So unglaublich es auch klingt, diese Mischung habe ich erst vor wenigen Wochen erfunden, als ich den Geburtstagskuchen für meinen Sohn gebacken habe. Es sollte Zitronencremekuchen sein. Ich habe die Creme mit einer Mischung aus Vanillepudding, Jogurt und Quark plus Zitronensaft sein. War lecker!
So I thought to make the same, but without Quark and lemon, just plain Yogurt and Vanilla Pudding. The result is as well delicious! Though a bit less consistent as Quark adds stability to the mix. If you want it even harder, add transparent Gelatin and let it cool for at least 6 hours. I added one half Peach cut in 3 as decoration. Add any fruit you want!
Also wollte ich das gleiche nochmal machen, aber diesmal ohne Quark und Zitrone, nur purer Jogurt und Vanillepudding. Das Ergebnis ist auch lecker! Aber es ist etwas weniger fest, weil der Quark stabilisiert. Wenn der Pudding fester sein soll, fügt etwas Gelatine hinzu und lasst ihn mindestens 6 stunden abkühlen. Ich habe einen halben Pfirsich in 3 Teile geschnitten und als Deco benutzt. Probiert einfach eine Frucht eurer Wahl!
And of course, as my goal for this year is to cook more nutritious and healthy food, avoiding as much as I can the fatty and artificial foods, when its about desserts, what is best than yogurt? And even better a soft delicious yogurt vanilla pudding? njaaammmm! Yogurt is tooooo beneficial for our health, buy as much as you can and start making your salad dressings with yogurt, make pudding with yogurt, make your cakes with yogurt, make your drinks with yogurt. Or just add some spoons of yogurt in a bowl, some berries and a bit of honey and oat flakes, there you have a delicious breakfast or snack and even a dessert! Enjoy!!!
Mein Ziel dieses Jahr ist es, gesunder zu kochen und zu viel fettiges und künstliches Essen zu vermeiden. Und was ist da besser als ein Nachtisch mit Jogurt? Oder noch besser: ein weicher leckerer Jogurt-Vanillepudding? njaammmm! Jogurt ist einfach zuuu gesund, kauft zu viel ihr bekommen könnt und fangt an euer eigenes Salatdressing mit Jogurt zu machen, macht Pudding, Kuchen und Drinks mit Jogurt. Oder ein paar Löffel Jogurt mit Beeren, etwas Honig und Haferflocken und schon habt ihr ein leckeres Frühstück, einen Snack oder sogar ein Nachtisch! Guten Appetit!
Ingredients / Zutaten:
(Easy way with commercial vanilla pudding without sugar // Einfacher weg mit Puddingpulver ohne Zucker)
- 1 package of Vanilla Pudding (without sugar) for 500 ml Milk // 1 Packung Vanillepuddingpulver ohne Zucker für 500 ml Milch
- 400 ml Milk // Milch
- 1 Tbsp Corn Starch // 1 EL Maizena
- 2 - 3 Tbsp Sugar (I added 2, more than enough!) // 2 - 3 EL Zucker (Ich habe 2 genommen, mehr als genug)
- 1 tsp Bourbon Vanilla extract // 1 TL Bourbon Vanilleextrakt
- 6 - 8 Tbsp Full of Plain Yogurt (no sugar, no flavor) // 6 - 8 EL Naturjogurt
- Peach or any other fruit to decorate // Pfirsich oder anderes Obst zum dekorieren
Preparation:
Mix the extra spoon of Corn Starch with the Vanilla Pudding powder mix and the Bourbon Vanilla extract. Reserve half a glass of the 400 ml Milk. Add the Vanilla pudding powder and corn starch to the reserved milk in a glass and mix well until dissolved.
Pour the rest of the milk in a sauce pan. Heat until begins to boil. Quickly, as soon as begins to boil, add the dissolved mix of pudding, corn starch and vanilla extract and mix quickly until you obtain a homogeneous mix. Notice it will get hard quickly as it contains less milk and more corn starch. Remove from the heat and pour in a bowl.
Add the yogurt and mix well. Here you have to vigorously mix everything to avoid crumbs. If you still obtain crumbs (mine are there because of taking photos), you can use your hand mixer or stab mixer to mix it thoroughly and make it smooth. Add to individual bowls and decorate with your fruit.
You can refrigerate it for later and better consistency or you can devour it right away. :)
Ihr könnt den Pudding für später (und um ihn fester werden zu lassen) kalt stellen oder ihn gleich genießen. :)
You're done!
I actually love how you write it in English and German. Thanks so much! Sometimes there are still ingredients I do not know the German name for and this really helps me. I love healthy recipes too!
ReplyDeleteDas ist mal wieder ein großartiges Rezept!
ReplyDelete@MissusD: yep well the original is in english and then I have to grab Mr. Photographer to help me with the translation. Its nice to know that helps you with names of ingredients. :)
ReplyDelete@Nauli: Danke :D